Банкеръ Daily

Финансов дневник

Европейско отличие за иновации спечели Пощенска банка

Пощенска банка е единствената финансова институция - финалист от България в деветото издание на Международния конкурс за най-добри практики и високи постижения в бизнеса - European Business Awards (Европейски бизнес награди). Пощенска банка e националният шампион, който ще представи страната ни в категория "Иновации в бизнеса". Това е второто поредно отличие за банката, след като миналата година бе национален шампион със "Спестовен жилищен кредит" в категория "Продукти". Тази година 16 български компании, от различни сектори - финанси, енергетика, технологии, онлайн търговия и хранително-вкусова промишленост, стигнаха до финала на престижното събитие. Всички те заедно ще представят страната ни в надпреварата, в която са регистрирани за участие близо 24 000 компании от 33 европейски държави.

"За нас в Пощенска банка е изключителна чест, че сме избрани да представим България като национален шампион в конкурса. Фактът, че сме единствената финансова институция измежду 16-те български компании, ни кара да се гордеем с постижението си. Стремежът ни към иновации, който е част от корпоративната ни философия, ни отрежда заслужено място сред едни от най-новаторските компании в Европа. Днес, чрез своите услуги и продукти, ние създаваме банкирането на бъдещето, защото вярваме, че бизнесът и обществото се нуждаят от него. Щастливи сме, че стигнахме дотук и получихме високото отличие "Национален шампион" и с нетърпение очакваме следващата фаза на конкурса", заяви г-жа Петя Димитрова, главен изпълнителен директор на Пощенска банка.

European Business Awards (Европейски бизнес награди) е независим конкурс, създаден с цел да отличи най-добрите практики и да насърчи иновациите и проявата на предприемачески дух сред бизнес средите в Европа. Състезанието събира на едно място топ лидери и компании на Стария континент и стимулира обменът на идеи. Трите основни принципа на наградите са Иновации, Етика и Финансов успех.

По традиция журито на конкурса е от високопоставени европейски държавни и бизнес лидери.  Сред тях тази година са Изпълнителният директор на Меджународния валутен фонд Кристин Лагард, както и Емил Константинеску-президент на Румъния (1996-2000 г.), Ив Льотерм,  министър-председател на Белгия (2009-2011 г.), Хосе Мариа Азнар, министър-председател на Испания (1996-2004 г.) и др. Петър Стоянов, президент на Република България (1997-2002 г.), също е сред журиращите.

Според него това събитие вдъхновява и стимулира европейския бизнес за постигане на високи критерии не само на база годишен оборот и брой на продажбите, но също и висока обществена значимост. В своите оценки членовете на журито търсят изобретателност, съблюдаване на етични принципи, добри отношения с всички заинтересовани страни и дългосрочно планиране - с цел постигане на устойчиви резултати на фона на динамичните пазарни условия.

Facebook logo
Бъдете с нас и във