Банкеръ Daily

Финансов дневник

Европейските акции достигнаха едномесечен връх

Европейските акции се покачиха днес, след като Китай заяви, че ще проведе търговски преговори със Съединените щати и изрази надежда, че двете страни ще постигнат напредък по търговския спор, излагащ на риск от рецесия двете големи икономики, предаде Ройтерс.

Китайското министерство на търговията заяви, че екип ще се консултира с американците в средата на септември, като се подготвя за преговори в началото на октомври. И двете страни се съгласиха да предприемат действия за създаване на благоприятни условия.

Паневропейският индекс STOXX 600 нарасна с 0,63%, за да се докосне до най-високото си ниво от 1 август, след като през предходната сесия се повиши с 0,9%. Френският индекс CAC 40 скочи с 0,79%, за да достигне максимум от повече от месец, превъзхождайки основните европейски борси, подпомогнат от 6% ръст на акциите на производителя на двигатели Safran, след като компанията повиши прогнозата за целогодишната си печалба. Италианският индекс FTSE MIB се увеличи с около 1.6%, като достигна едномесечен връх, а банковият индекс FTIT8300 скочи с 1.75%

Скорошни данни показаха, че германските индустриални поръчки са паднали с повече от очакваното през юли при слабо търсене от чужбина, което предполага производителите в най-голямата европейска икономика да продължат да се борят със спада и през третото тримесечие.

Facebook logo
Бъдете с нас и във