Банкеръ Weekly

Финансов дневник

"Евроинс иншурънс груп" с 98.2% ръст на премиите

Застрахователният холдинг "Евроинс иншурънс груп" регистрира 98.2% ръст на премийния си приход през месец септември до 12.2 млн. евро спрямо 6.1 млн. евро за съпоставимия месец на 2013 г., съобщи Българската фондова борса (БФБ).

Ниският отчетен резултат на Евроинс Румъния през месец септември 2013 г. е следствие от наложената тогава забрана от румънския регулатор за продажба на полици Гражданска отговорност за период от три седмици, коментираха от компанията, оглавявана от Асен Христов.

За първите девет месеца на 2014-а "Евроинс иншурънс груп" отчита 6.4% спад на премийния приход, който е в размер на 110.5 млн. евро, по предварителни данни, спрямо 118.1 млн. евро, реализирани през същия период година по-рано.

При "Евроинс България" продължава тенденцията за балансиране на портфолиото, като през септември се наблюдава ръст от близо 50% на немоторните застрахователни линии. От началото на годината компанията има почти двукратно нарастване на обемите по застраховка "Имущество". Към края на септември делът на немоторните застраховки гони 30% от общия премиен приход. Същевременно се наблюдава стабилизиране на обемите по застраховка "Каско на МПС", дължащо се на добрите продажби на автомобилните марки в "Авто Юнион".
От началото на годината ръстът по "Каско на МПС" е около 5 на сто. Единствено "Гражданска отговорност на автомобилистите" отбелязва спад от около 7%, което е следствие от политиката на компанията за намаляване на полиците по някои рискови категории МПС, като например тежките влекачи.

Силен ръст по застраховки "Имущество" отбелязва и "Евроинс Македония", която от началото на годината отчита над 30% увеличение.

Facebook logo
Бъдете с нас и във