Банкеръ Daily

Финансов дневник

Еврочакалнята много помага на България в кризата, заяви Кристалина Георгиева

"Оценката за България от страна на МВФ е възможно най-добрата. България няма нужда от нашата финансова подкрепа, тя е стабилна, заяви директорът на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева. 

Според нея за преживяването на кризата много помага фактът, че сме в чакалнята на еврозоната. По думите йтова означава, че България има допълнителна защита, а в условията на тази криза това е полезно

"Ние сме в такава криза, каквато света не е преживявал. Тя носи със себе си несигурност - все още сме изправени пред предизвикателството икономиката да се възстанови до нивото отпреди кризата, а това едва ли ще стане пред 2021 г.", предупреди тя пред БНТ.

Директорът на МВФ призова в условията на продължаваща здравна криза, мерките за подкрепа на икономиката и хората т да продължат.

"България не е от страните, за които Международният валутен фонд ще даде спешна финансова помощ", каза още Георгиева.

Както "Банкеръ" съобщи, преди дни Кристалина Георгиева бе класирана сред 100-те най-влиятелни личности в света на списание "Тайм", редом с китайския лидер Си Дзинпин, президента на САЩ Доналд Тръмп, опонента му на предстоящите избори Джо Байдън, председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и германския канцлер Ангела Меркел. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във