Банкеръ Daily

Финансов дневник

Ева Майдел: Европейският бюджет трябва да помага за намаляване на икономическата миграция в ЕС

В европейския бюджет трябва да има средства, специално предназначени за намаляване на икономическата миграция между държавите в ЕС. Средствата по кохезионните фондове помагат, но са нужни по-таргетирани мерки и финанси, за да може всеки европеец, който желае да се развива в своя регион, да го прави. В Европейската народна партия показахме, че можем да чуваме гласа на гражданите, а те искат промяна към Европа, която обръща внимание на отделния човек - независимо в коя точка на Европейския съюз живее и работи. Това заяви българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел по време на заседание на групата на ЕНП в Европарламента в испанския град Сан Себастиан.

По време на срещата Ева Майдел се срещна и разговаря с кандидатa на ЕНП за председател на Европейската комисия Манфред Вебер, премиерa на Хърватия Андрей Пленкович, генералния секретар на ЕНП Антонио Лопес, председателя на Испанската народна партия Пабло Касадо и други лидери и членове на ръководството на най-голямата европейска политическа сила.

„За доверието в ЕС е важно председателят на Европейската комисия да е избран максимално демократично и прозрачно. Именно затова в ЕНП избрахме нашия кандидат – Манфред Вебер, най-рано от всички останали партии - шест месеца преди европейските избори. Европейците избраха Европейската народна партия за първа политическа сила в Европа и това прави избора на Вебер най-логичния. Това ще бъде и добра новина за нас, защото той е истински приятел на България и в отлични отношения с премиера Борисов“, допълни българският евродепутат Ева Майдел.

Facebook logo
Бъдете с нас и във