Банкеръ Daily

Финансов дневник

Емилия Миланова влиза в надзора на "Интернешънъл Асет Банк"

Бившият подуправител на Българската народна банка (БНБ), ръководил  управление "Банков надзор" Емилия Миланова влиза в Надзорния съвет на "Интернешънъл Асет Банк". Това става ясно от последните данни, публикувани в Регистъра по Наредба № 20 на БНБ за издаване на одобрения за членове на управителния съвет (съвета на директорите) и надзорния съвет на кредитни институции.

Емилия Миланова бе избрана от Народното събрание за подуправител на БНБ през 1997-а. Тя заема този пост до 2007 година. От септември 2007-а до април 2011-а е председател на Съвета на директорите на Пощенска банка. През януари 2012 г. става професор в катедра "Счетоводство и анализ" в УНСС.

Освен проф. Миланова член на Надзорния съвет на банката става и Алексей Цветанов. За членове на Управителния съвет на "Интернешънъл Асет Банк" БНБ е одобрила - Бойка Загорова, Марио Марков, Ивайло Йончев и Мария Гунева. От регистъра на Централната банка разбираме, още че Ивайло Йончев и Мария Гунева са избрани и за изпълнителни директори на банката.

Facebook logo
Бъдете с нас и във