Банкеръ Daily

Финансов дневник

EMEA Финанс: Райфайзенбанк е най-добрата банка в България

Снимка: Райфайзенбанк

Престижното международно финансово издание ЕМЕА Финанс (EMEA Finance) връчи „Европейските банкови награди 2018“ и определи Райфайзенбанк за „Най-добра банка“ в България, както и за „Най-добра банка частно банкиране“, съобщиха от финансовата институция. В същото време Райфайзен Асет Мениджмънт (България) взе наградата за „Най-добро управляващо дружество“ в страната.

Групата РБИ получи общо 26 отличия, а Райфайзен Банк Интернешънъл бе определена за „Най-добра банка“ в Централна и Източна Европа, и в страните от ОНД. Дъщерната банка на Райфайзен в Словакия – Татра банка бе удостоена с приза „Най-иновативна банка в ЦИЕ и ОНД“.

Освен в България, банките на РБИ в Австрия, Босна и Херцеговина, Хърватия, Унгария, Косово, Румъния, Сърбия, Словакия и Украйна бяха определени от ЕМЕА Финанс за „Най-добра банка“ в съответната страна. Банките на Райфайзен Албания, Беларус и Русия взеха отличието за „Най-добра чуждестранна банка“.

„През 2018 г. РБИ постигна най-добрия резултат в историята си, казва Кристофър Мур, издател и главен изпълнителен директор на ЕМЕА Финанс. Още по-впечатляващ обаче, е начинът, по който работи банката - дъщерните банки иновират в рамките на местната среда, като формулират и изпълняват специфични стратегии, съобразени със съответния пазар. В същото време се възползват от това, което може да бъде наречено „най-доброто от най-доброто“ в мрежата на РБИ. Изглежда, че банката прилага единни практики в ключови области без да ограничава креативността и иновациите на национално ниво“, допълни Мур.

ЕМЕА Финанс е единственото периодично издание, посветено ексклузивно на даването на сведения за финансови събития и постижения, инициирани и повлияни от международната финансова индустрия в ЕМЕА региона (Европа, Близък Изток, Африка). На ключовите финансисти, които са двигател на индустрията, редовно се прави профил, създавайки платформа, която дава възможност на аудиторията да придобие цялостна и обстойна представа за новините от индустрията.

Facebook logo
Бъдете с нас и във