Банкеръ Daily

Финансов дневник

Експерт по дигитализацията влиза в управленския екип на Банка ДСК

Петко Рангелов

Експертът по дигитална трансформация Петко Рангелов се присъединява към мениджмънта на Банка ДСК. Той застава начело на новосформираното направление „Дигитализация и технологии“. 

"Заедно с екипа си той ще работи за ускорената дигитална трансформация на най-голямата ритейл банка в България, водеща и в областта на частното и корпоративно банкиране", съобщиха на 20 октомври от кредитната институция. 

Рангелов е представен като експерт на световно ниво в сферата на дигиталните трансформации и информационните технологии. Присъединяването му към управленския екип на Банка ДСК става след 14 години в световната консултантка компания McKinsey, където последно е отговарял за дигиталната й банкова практика в Близкия Изток. През този период е ръководел големи дигитални трансформации за глобални финансови институции в Европа, Близкия Изток и Азия. Завършил е образованието си в HEC Paris и London Business School.

Главният изпълнителен директор на банката Тамаш Хак-Ковач задава курс към внедряването на дигитални технологии във всички ежедневни продукти и услуги, предоставяни на клиентите. 

"Назначението на Петко е в унисон с основната ни стратегическа цел в Банка ДСК - да бъдем лидер на пазара по всички показатели и във всички сегменти. А успехът на стратегията ни зависи все повече от внедряването на дигитални технологии във всички продукти и услуги, които предоставяме ежедневно на нашите над 2.5 милиона клиенти. Със създаването на направление „Дигитализация и технологии“ и привличането на Петко Рангелов, затвърждаваме целта си да продължим да бъдем лидер на пазара, да превърнем нашата банка в модерна технологична компания и един от най-предпочитаните работодатели за талантливи хора в сферата на дигиталните и информационни технологии“, коментира Хак-Ковач

Facebook logo
Бъдете с нас и във