Банкеръ Daily

Финансов дневник

ЕИБ организира форум за предизвикателствата пред ЕС

Европейската инвестиционна банка е домакин на събитие, в което участват представители на Европейския съд, Европейската сметна палата, Групата на Европейската инвестиционна банка, Европейският механизъм за стабилност и Евростат. Пресконференцията се провежда в Люксембург в периода 2-3 декември 2019 г.  В двата дни ще бъдат представени доклади за водещите тенденции и ще бъдат обсъдени важни теми и предизвикателства, стоящи пред Европейския съюз.

Събитието откри президентът на Европейската инвестиционна банка Вернер Хойер, който коментира различните рискове, пред които е изправена Европа. Експертът акцентира върху проблемите на Западните Балкани, като посочи, че трябва да се обърне конкретно внимание на региона, както и на държавите, извън ЕС. Хойер съобщи за още препятствия, пред които са изправени страните членки - лошата инфраструктура и значителния спад на инвестициите.

Следва да бъдат оповестени резултатите от проучването за климата на ЕИБ, проведено в ЕС, САЩ и Китай. Проучването ще покаже как хората възприемат изменението на климата и как той въздейства върху живота им. Докладът ще представи директорът на отдел "Транспорт и енергетика" Кристофър Хърст. Главният икономист на ЕИБ Дебора Револтела пък ще представи най-новия доклад на банката, свързан с инвестициите. В пресконференцията ще вземат участие и Алесандро Тапи - главен инвестиционен директор на Европейския инвестиционен фонд, както и директорът на Евростат - Баредо Капелот.

На 3 декември събитието ще продължи с информационни сесии, в които ще вземат участие президентът на Европейската сметна палата Клаус-Хайнер Лене, управляващият директор на Европейския механизъм за стабилност - Клаус Реглинг, председателят на Съда на ЕС Коен Ленартс, както и президентът Ван дер Ууде.

Очаквайте подробности!

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във