Банкеръ Weekly

Финансов дневник

ЕБВР отличи "Пощенска банка" за приноса й към финансирането на проекти за възобновяема енергия

"Пощенска банка" получи отличието "Принос към финансиране на проекти за възобновяемa енергия" по повод официалното приключване на програмата "Кредитна линия за енергийна ефективност и възобновяеми енергийни източници" (КЛЕЕВЕИ) на Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР).

Кредитната линия стартира през 2004 г. с цел да се предостави финансиране на предприятия за инвестиции в енергийна ефективност и реализация на малки и микро проекти за възобновяеми енергийни източници. Отпуснатото финансиране е в размер на над 150 млн. евро чрез осем търговски банки в България за близо 300 индустриални проекта. По време на събитието ЕБВР отличи най-добрите проекти в няколко категории.

Като една от банките партньори по КЛЕЕВЕИ "Пощенска банка" е реализирала 95% от кредитната линия от 15 млн. евро в проекти за внедряване на възобновяеми енергийни източници.

Главният изпълнителен директор на "Пощенска банка" Петя Димитрова подчерта, че чрез участието си в програмата на ЕБВР и като един от основните партньори на българския бизнес, банката е предложила изключително атрактивни условия за реализиране на проекти за енергийна ефективност и внедряване на възобновяеми енергийни източници. "Пощенска банка винаги се е стремяла да бъде социално и екологично отговорна компания. Като институция с дългогодишни традиции в подкрепа на тези каузи, ние вървяхме напред заедно с ЕБВР, в посока устойчивото развитие и опазването на околната среда, защото това е нашия начин за правене на бизнес", коментира Димитрова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във