Банкеръ Daily

Финансов дневник

Две нови застрахователни дружества искат да работят у нас

През юли две застрахователни дружества от държави членки са нотифицирали Комисията за финансов надзор (КФН) за намерението си да извършват застрахователна дейност на територията на България. Към края на месеца застрахователите от държави членки, нотифицирали КФН, че желаят да извършват застрахователна дейност на територията на България, са общо 618.

КФН информира още, че през юли 8 нови застрахователни посредници от държави членки са пожелали да извършват дейност в България, а 2 са преустановили дейността си. Като в края на седмия месец от годината застрахователните посредници от държави членки, нотифицирали КФН, че желаят да извършват дейност по застрахователно посредничество на територията на страната, са били 2371.

През месеца няма застрахователни дружества със седалище на територията на България, заявили намерение да извършват застрахователна дейност на територията на други държави членки на ЕС. Към 31 юли 2018 г. общият им брой е бил 15, информират от регулатора. 

Един е бил застрахователният посредник със седалище на територията на България, който е заявил намерение да извършва дейност на територията на други държави членки на ЕС, а 1 е преустановил извършването на дейност. Към 31 юли 2018 г. общият брой на действащите застрахователни посредници със седалище на територията на България, нотифицирали КФН, че желаят да извършват дейност по застрахователно посредничество на територията на държави членки на ЕС, е 42.     

Facebook logo
Бъдете с нас и във