Банкеръ Daily

Финансов дневник

Дъщерята на Цветан Василев: Засрамете се!

Дъщерята на бившият мажоритарен собственик на Корпоративна търговска банка Радосвета Василева твърди, че целият репресивен апарат на държавата работи срещу нейните родители - Цветан Василев и Антоанета.

В социалната мрежа "Туитър" Радосвета написа следното: "Целият репресивен апарат на държавата, пленена от мафията, срещу Цветан Василев и Антоанета Василева! Засрамете се!".

Преди десетина дни дъщерята на Цветан Василев описа в своя блог как е била арестувана в Белград, но сръбският съд я е пуснал, тъй като не е бил убеден в нейната вина след изложените от българската прокуратура факти. По-рано срещу Радосвета Василева бе повдигнато обвинение за пране на пари.

Всичко по темата: 

http://www.banker.bg/finansov-dnevnik/read/dushteriata-na-cvetan-vasilev-v-surbiia-me-arestuvaha-no-sudut-me-pusna

http://www.banker.bg/finansov-dnevnik/read/antoaneta-vasileva-prokuraturata-skalupi-skandalno-obvinenie-sreshtu-dushteria-mi

Банкерът Цветан Василев и неговата съпруга Антоанета разказаха за всичко, което се случи с дъщеря им и с КТБ в интервю за журналистката Люба Кулезич. В предаването на Сашо Диков по БИТ бе излъчен откъс от него. Целият разговор пък ще бъде показан в три поредни дни.

Една от ключовите теми в интервюто бе разплитането на сюжета „Дунарит“. Но Цветан Василев заяви също така, че "клан на прокуратурата" го e рекетирал от 2009 до 2014 година. Шефът на КТБ обеща в бъдещ момент да разкрие имената на рекетьорите си.

По случая с "Дунарит" Василев каза следното: "Случаят с „Дунарит“ е класическият ченгесарски подход: "аз ти правя проблеми, а после ще ти ги решавам". На членовете на Борда на директорите бяха повдигнати несъществуващи обвинения. Досега не е ясно за какво, но вероятно е затова, че са вписали новия акционер „Емко“ (б.р. друг оръжеен завод, свързван с наследството на банкера) в капитала на дружеството. Като че ли те биха могли да направят нещо друго – в крайна сметка Бордът на директорите се избира от акционерите, а не обратното."

И допълва: "Най-общото ситуацията около „Дунарит“ може да бъде сведена до следното: към 20 юни 2014 г., когато се затваря КТБ, фирмата има определен дълг. След като се разрешават цесиите от квесторите, назначени от БНБ, мениджърите започват да търсят решение за спасение на завода. И ги набират през разрешените цесии, в които главният кредитор всъщност е „Едоардо Миролио“."

"По някакъв начин лицето Пеевски придобива всичките активи на Миролио, както и на вземанията му от „Дунарит“. Междувременно той става собственик на 85% от „Техномаркет“,  което също е една криминална сделка, проспана от квесторите, но това не искам дори да го коментирам. Неизвестна офшорка „Виафот“ си едно към едно свързана с Пеевски. И с цялата си арогантност и показност тя е регистрирана на бул. „Цар Борис I“, където бяха офисите на КТБ. След като мениджърите направиха всичко възможно да спасят „Дунарит“ и да осигурят максимална възвращаемост на компанията-майка „Хедж инвестмънтс“. Тя е записана на мое име, но към нея има претенции един кокер шпаньол на Пеевски – фамозният Пламен Георгиев (шеф на Комисията за отнемане на незаконно придобитото имущество).  След като не успяха, те включиха целия арсенал – КОНПИ, данъчни, прокуратура, само и само да може Пеевски да овладее дружеството", добавя Василев.

Като според него: "Пеевски много добре знае, че в този момент в дружеството има над 65 млн. лв. кеш, които са запазени само за плащане на задълженията на „Дунарит“. Те не са за Цветан Василев, както твърдят свинеобразните медии. Единствената причина то да не изплаща дълговете си към онзи момента към „Виафот“, е че към онзи момент тече съдебен спор между синдиците на КТБ и същата фирма."

Facebook logo
Бъдете с нас и във