Банкеръ Weekly

Финансов дневник

ДЪРЖАВАТА ЗАПОЧНА ДА ПРОДАВА ОСТАНКИТЕ ОТ ЧЗИБ

Агенцията за държавните вземания започва да разпродава на търг отломките на фалиралата кредитна институция на Кирил Дунев - Частна земеделска и инвестиционна банка. В началото на октомври синдичката й Иглика Логофетова изпълни разпореждането на Софийския градски съд и прехвърли на управляваната от Александър Раков държавна агенция всички активи на фалиралата банка. Тя наследи незначително като стойност движимо имущество, две сгради в Плевен и Свищов и вземания от различни фирми, чийто общ номинал надхвърля 7 млн. лева.


Хората на Раков пък решиха първо да се отърват от вехториите. На 13 ноември 2000 г. те ще проведат търг с явно наддаване, на който се надяват да разпродадат офисоборудване на клона на ЧЗИБ в Люлин, оценено на 970 лева.


По-любопитно е обаче какви действия ще предприемат служителите от агенцията, за да си съберат 3 млн. лв. от фирмата Клуб 777 на Валери Димитров - бивш крупен акционер на фалиралата КРИСТАЛБАНК, както и 1.5 млн. лв. от Беновски Ентерпрайсиз - собственост на съпруга на бившето пресаташе на ЧЗИБ Илияна Беновска, сега шефка на телевизия 7 дни.


Хората на Александър Раков ще трябва да се занимават и със събиране на вземанията на ЧЗИБ от Вазовските машиностроителни заводи, които са за 1 млн. лв., от Дунарит - 200 хил. лв., от Оптикоелекторн - 400 хил. лв., и от Свилоза - 500 хил. лева.

Facebook logo
Бъдете с нас и във