Банкеръ Daily

Ню Йорк Таймс:

"Дойче банк" за в бъдеще няма да работи с Доналд Тръмп

За в бъдеще германската банка "Дойче банк" няма да работи с президента на САЩ Доналд Тръмп и негови компании. Решението на банката е взето вследствие на щурма срещу Капитолия, съобщи New York Times. 

"Дойче банк" е най-големият кредитор на Тръмп. Банката е отпуснала на "Тръмп организейшън" заеми в размер на около 340 милиона долара.

Решението на банката идва след като друга институция, свързана с Тръмп, го призова да подаде оставка като президента на САЩ. Става дума за Signature Bank, в която бе установено, че Тръмп е открил свои разплащателни сметки и сметки за операции на валутния пазар. 

„Оставката на президента... е в най-добрия интерес на нашата нация и на американския народ“, заяви Signature Bank в публикация уебсайта си, цитирана от "Ройтерс".

Миналата седмица ръководителката на американските операции на "Дойче банк" Кристиана Райли осъди насилието от 6 януари във Вашингтон в публикация в платформата LinkedIn. "Гордеем се с нашата конституция и заставаме на страната на онези, които се стремят да я защитават, за да се гарантира, че волята на хората се спазва и се осъществява мирен преход на властта", написа Райли.

Още през ноември 2020 г. бе съобщено, че "Дойче банк" търси начини да прекрати отношенията си с Тръмп след изборите в САЩ, тъй като се уморява от негативния имидж, който търпи заради връзките си с него. Заемите, които банката е отпуснала на "Тръмп организейшън" са за строителството на голф игрище в Маями и хотели във Вашингтон и Чикаго.

Всичко това се случва на фона на решенията на социалните мрежи Facebook и Twitter да ограничат достъпа на Тръмп до платформите.

Facebook logo
Бъдете с нас и във