Банкеръ Daily

Финансов дневник

"Дойче банк" ще плати нова глоба в САЩ

"Дойче банк" се съгласи да плати 95 млн. долара на правителството на САЩ във връзка със съдебно дело за данъчни измами, съобщава "Уолстрийт Джърнъл".

В обвинение от 2014-а година се твърди, че водещата германска банка е използвала "кухи" фасадни компании, за да избегне плащането на данъци за десетки милиони долари в САЩ през 2000-та година. Това накара американските власти да поискат от "Дойче банк" да плати 190 млн. долара, включващи размера на укритите данъци, дължимите лихви и глоби.

Чрез това свое действие правителството принуди "Дойче банк" да признае за действия, целящи да бъдат избегнати данъци и да заплати 95 млн. долара на САЩ, посочи в специално изявление американският прокурор Прийт Бхарара.

В отделно изявление говорителят на Дойче банк - Аманда Уилямс заяви: Ние сме доволни, че постигнахме решение по този иск и вече поставихме зад нас събития от преди повече от 16 години.

През миналия месец "Дойче банк" се съгласи да изплати 7.2 млрд. долара във връзка с разследване на Министерството на правосъдието на САЩ относно неправомерни продажби на ипотечно-гарантирани ценни книжа преди глобалната финансова криза.

Facebook logo
Бъдете с нас и във