Банкеръ Daily

Финансов дневник

"Дойче банк" с разклатен баланс заради Тръмп

Най-голямата германска банка Дойче банк излезе на загуба през последното тримесечие на 2017 година и приключи трета поредна година с финансова загуба, обвинявайки за последните слаби финансови резултати одобрената през декември мащабна данъчна реформа в САЩ.

Днес от банката обявиха, че данъчните реформи на Доналд Тръмп в САЩ са докарали баланса й на червено през 2017 г. Водещата германска банка отчете, че се наложило да плати такси в размер на около 1,4 млрд. евро във връзка с промененото американско данъчно законодателство, като тези такси произтичат от корекция на оценката на нейните т.нар. "отсрочени данъци върху активите" в САЩ.

Нетната загуба е 512 млн. евро за миналата година, което е по-малко от загубата от 1,4 млрд. евро през 2016 г. Приходите са намалели до 26,4 милиарда евро през 2017 г. от 30 милиарда евро през предходната година. На ниво преди облагане с данъци обаче „Дойче банк“ реализира печалба от близо 1,3 млрд. евро, в сравнение със загуба от 810 млн. евро през предходната година.

Очакванията на инвеститори и анализатори бяха за доста по-скромни загуби след облагането с данъци в размер на 1,3 млрд. евро и за по-големи по размер приходи за 6,17 млрд. евро.

Дойче банк обвини за слабите си финансови резултати в края на миналата година гласуваната през декември най-мащабна от десетилетия насам данъчна реформа в САЩ, като отбеляза, че в противен случай тя щеше да излезе на печалба за цялата 2107-а година.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във