Банкеръ Daily

Финансов дневник

"Дойче банк" прилага нови мерки срещу прането на пари

"Дойче банк" е предоставила на близо 1000 инвестиционно-банкови клиенти срок от месец, за да предоставят информация за собствеността на техните компании, както и друга конкретна документация. Тази кампания за събиране на данни е част от опита на банката да запълни допуснати пропуски при спазването на определени изисквания, свързани с предотвратяването на възможни канали за пране на пари и финансиране на тероризма.

През последните седмици писма, озаглавени "Познавайте вашия клиент", са били изпратени до мениджъри на активи и корпоративни клиенти като част от продължителни многогодишни усилия на банката. Клиентите трябва да предоставят информацията до края на месец юни или рискуват да им бъдат отказани от нови заеми и други банкови услуги, за да се предотврати изпирането на пари и други финансови престъпления от страна на клиенти на банката.

"Това е стандартно уведомление, което е изпратено на хиляди клиенти в световен мащаб," заяви говорител на "Дойче банк", цитиран от The Wall Street Journal. Писмата "Познавайте вашия клиент" са фокусирани върху звеното за транзакции на глобалната банка, което отпуска пари на компании за финансиране на техните световни търговски потоци и обработва международни парични трансфери за банки, други корпорации и правителства.

През последните години "Дойче банк" имаше многократни пропуски в борбата с финансовите престъпления и претърпя неуспех в контрола на прането на пари. Това доведе до сключването на скъпоструващи споразумения с регулаторните органи, също и до нови разследвания от тяхна страна.

Facebook logo
Бъдете с нас и във