Банкеръ Daily

Финансов дневник

"Дойче банк" плаща 7.2 млрд. долара на САЩ

"Дойче банк" постигна споразумение с американските власти и ще плати 7.2 млрд. долара заради кризата с високорисковите ипотечни кредити. Около 3.1 млрд. долара са под формата на глоба, а 4.1 милиарда са компенсации за щети, нанесени на нейни американски клиенти, включително и за преразглеждане на условията по отпуснатите вече кредити.

Американските власти обявиха през септември, че ще поискат 14 млрд. долара от Дойче банк заради неправомерни продажби на ипотечни ценни книжа от страна на заемодателя, но още тогава от банката обявиха, че ще търсят споразумение.

Институцията посочи, че резултатите й през четвъртото тримесечие преди облагане ще са с 1.7 млрд. долара по-ниски заради тази глоба, но допълни, че уреждането на този спор "няма да повлияе чувствително" на резултата й за цялата 2016 година. "Дойче банк" трябва да публикува предварителните си резултати за 2016 г. на 2 февруари идната година.

Швейцарската банка "Креди Сюис" също е постигнала споразумение с министерството на правосъдието на САЩ по въпроса с ипотечните кредити. Втората банка в Швейцария ще изплати на САЩ 5.3 милиарда долара. Банката ще внесе глоба от 2.48 млрд. долара и 2.8 млрд. долара обезщетения за клиенти .
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във