Банкеръ Daily

Финансов дневник

"Дойче банк" отчете нетна загуба от 1.4 млрд. евро за 2016 г.

Най-голямата германска банка "Дойче банк" реализира нетна загуба в размер на 1.9 млрд. евро през четвъртото тримесечие на 2016 година. За цялата година нетната загуба на немския заемодател е в размер на 1.4 млрд. евро. Банката е заделила 1.6 млрд. евро за такси по съдебни спорове през четвъртото тримесечие.

Нетните приходи на институцията нарастват с 6% до 7.1 млрд. евро, но за цялата 2016 г. година приходите й намаляват с 10% до 30 млрд. евро.

През последните два месеца "Дойче банк" плати около 8 млрд. долара за уреждане на някои от нейните най-продължителни спорове с Департамента по правосъдие на САЩ и с Нюйоркските финансови регулатори. В резултат акциите на банката нараснаха с повече от 10% от началото на настоящата година

Акциите на кредитната институция обаче все още са обезценени с около 30%, след като главният изпълнителен директор Джон Краян представи многогодишен план за нейната стабилизация през октомври 2015 година.

"Дойче банк" обяви, че капиталовата й адекватност е нараснала до 11.9% в края на миналата година спрямо 11.1% към края на третото тримесечие.

Facebook logo
Бъдете с нас и във