Банкеръ Daily

Финансов дневник

"Дойче банк" кара мениджъри да се откажат от заплатата си за месец

Някои мениджъри в "Дойче банк" са приканени да се откажат от заплатата си за месец в опит да поставят под контрол разходите в затруднената банка.

Само "няколкостотин" висши мениджъри са били помолени да участват в схемата, посочи Йорг Айгендорф, говорител на "Дойче банк" пред ДПА. Тя ще надгражда подобна предишна инициатива, при която висшето ръководство и мениджърския комитет не взеха еднократно месечните си възнаграждения.

Германският кредитор изпълнява тежка програма за намаляване на разходите в опит да балансира финансите си след няколко години загуби. От банката посочват, че ще се опитат да се придържат към плана, въпреки скорошните препятствия, породени от коронавирусната криза.

Въпреки че остава най-голямата банка в Германия, съкращаването на разходите принуди "Дойче банк" да закрие няколко филиала и да свие своя инвестиционен банков отдел.

Банката планира да намали и броя на персонала си на пълен щат с 18 000 души в световен мащаб и до края на 2022 година да има около 74 000 служители. "Това е доброволна мярка по модела на корпоративния дух и дисциплината, с която управляваме нашата компания", каза още говорителят на банката.

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във