Банкеръ Daily

Финансов дневник

До края на седмицата внасят законопроекта за "Бюджет 2015"

"До края на седмицата ще внесем законопроекта за"Бюджет 2015", в който основен принцип е нормализиране на дефицита под 3 процента". Това заяви финансовият министър Владислав Горанов пред журналисти преди откриването на Десетото юбилейно издание на Младежкия икономически форум 2014 в УНСС.

"Много сме напреднали с изготвянето на законопроекта и до края на седмицата ще го внесем за обсъждане, както и тригодишната прогноза за периода 2015-2017 година. Тогава ще съм готов да обсъждаме и отделните параметри", отбеляза Горанов.

"Основните принципи, които ще спазваме при изготвянето на закона, са спазване на договора за функционирането на ЕС и нормализиране на държавния дефицит под 3%. Това е водещият приоритет. Основно ще се фокусираме и върху това да гарантираме механизма за усвояването на европейските средства с цел да нямаме нулева година за европейските програми през 2015 година", посочи още финансовият министър.

Според Горанов темата за увеличението на минималната работна заплата е деликатна в условия на свръх дефицит и минимален икономически ръст.

"Подобно увеличение от повече от 10% на минималната работна заплата би могло да окаже натиск върху пазара на труда", допълни Горанов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във