Банкеръ Daily

Владислав Горанов:

До края на месеца ще е готов докладът на разследващите за КТБ

Докладът на международната разследваща компания за Корпоративна търговска банка /КТБ/, ще е готов до края на септември. Това съобщи на парламентарния контрол финасовият министър Владислав Горанов.

Той обясни, че компанията и сега оперативно предоставя информация на синдиците на банката и ги консултира, като информацията е професионална и детайлна.

"Предстои да бъде обсъдено как депутатите и обществото да бъдат запознати с информацията в доклада, така че тези, които искат да увредят масата на несъстоятелността, да не могат да се подготвят", каза Горанов.

Министърът съобщи още, че досега синдиците са атакували в съда 156 прихващания за 185.8 млн. лв., в Софийския градски съд са започнати 25 производства, повечето от които обаче са в начател етап. До месец се очаква да бъдат внесени още 5 иска за 70 млн. лв. 

"Синдиците не заличават обезпеченията и атакуват започнати заличавания", обясни Горанов. Започнати са производства по несъстоятелност срещу длъжници на банката за 2.8 млрд. лв., заведени са искове срещу бивши администратори на банката за 17.4 млн. лв.

Facebook logo
Бъдете с нас и във