Банкеръ Daily

Финансов дневник

Джейми Даймън предупреди хората да стоят далеч от биткойн

Джейми Даймън, главен изпълнителен директор на най-голямата американска банка JP Morgan, обяви, че има лични притеснения относно криптовалутите, но няма да спре банката да предлага финансови услуги, свързани с тях.

По време на изслушване пред Комитета за финансови услуги на американския конгрес, Даймън беше попитан за мнението му относно биткойн и други цифрови активи. "Моят личен съвет към хората е: стойте далеч от тях. Но това не означава, че клиентите не ги търсят", каза ръководителят на JP Morgan, цитиран от Yahoo Finance.

Банковият гигант добави, че криптовалутите не са сравними с фиатната валута или златото, предупреждавайки: „купувачи, внимавайте“.

Даймън поясни, че има предвид криптовалути, а не блокчейн технологията като цяло.

Даймън добави, че личните му възгледи не влияят върху финансовите услуги, които JPMorgan Chase предлага на своите клиенти. Доказателство е, че банката се готви да предложи активно управляван биткойн фонд на клиенти с по-големи финансови възможности.

Работата с криптовалути е определено е новост за Даймън, който описа биткойните като „измама“ през 2017 г.

"Не казвам на хората как да харчат парите си, независимо от това какви са моите възгледи“, каза банкерът пред Конгреса в четвъртък (27 май).

Шефът на JP Morgan добави, че в момента банката обсъжда как да предлага криптопродукти по "безопасен" начин. В обобщение той заяви, че криптовалутите се нуждаят от по-строга регулаторна рамка

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във