Банкеръ Daily

Финансов дневник

Джейми Даймън: Биткойн няма никаква стойност

Главния изпълнителен директор на банковия гигант JPMorgan Chase Джейми Даймън определено не е фен на водещата криптовалута биткойн. 

"Лично аз смятам, че биткойнът е без стойност", каза Даймън, цитиран от американската телевизия CNBC. 

Въпреки тази позиция мениджърът на JPMorgan Chase не иска да бъде въвличан в дебата "за" или "против" криптоактивите. 

"Не искам да съм говорител. Не се интересувам. Нашите клиенти са възрастни хора и спорят по темата, а това движи пазарите. Ако те искат да си купят биткойн, ние не можем да им забраним, но трябва да им дадем възможно най-чистия и легитимен достъп до тези пазари", коментира Джейми Даймън.

Банкерът е на мнение, че биткойнът няма присъща стойност, както и че подобно на Китай, много страни ще забранят дейностите с него. Даймън също така смята, че “регулаторните органи ще подложат биткойна на супер строг контрол".

Напоследък правителството на САЩ имаше засилен фокус върху регулирането на пазарите на криптовалути. Преди дни световните агенции съобщиха, че администрацията на президента Байдън подготвя изпълнителна заповед, която ще даде мандат на федералните агенции да проучат криптопазара и да издадат препоръки за регулации.

Очаква се биткойн да стане обект на засилен контрол от регулаторите. И все пак, наскоро председателят на Федералния резерв Джером Пауъл, че няма намерение да забранява дейностите с криптовалути в САЩ

Facebook logo
Бъдете с нас и във