Банкеръ Daily

Финансов дневник

"Джей Пи Моргън" връща "тежката артилерия" в офисите

"Джей Пи Моргън" е разпоредил на най-високопоставените си служители в областта на продажбите на инвестиционни услуги и на търговските сделки да се върнат на работните си места до 21 септември. Това е най-решителната стъпка  на американска банка за възстановяване на нормалната "присъствена" дейност след началото на пандемията от коронавируса. 

Новото изискване се отнася до управляващите и изпълнителните директори, които упражняват контрол върху подчинените си, твърдят добре информирани източници. Изключения ще се правят за служителите, които трябва да се грижат за деца и за хората със здравословни проблеми. 

"Повиквателните" към служителите на "Джей Пи Моргън" в небостъргачите в "Канари уорф" в Лондон и в Манхатън в Ню Йорк са били изпратени чрез директни разговори по телефона от двама от най-старшите изпълнителни директори в сферата на търговските операции. Това са търговският бос Трой Рорбо и шефът на поделението за продажби и проучвания Марк Бадричани, споделил за "Файненшъл таймс" добре информиран източник, потвърждавайки информацията по темата, публикувана от "Уолстрийт джърнъл". И двамата ръководители са подчертали, че банката ще следи внимателно разпространението на вируса и ще смени курса, ако положението се влоши.

Най-големият американски кредитор "заселва" постепенно офисите си през последните няколко месеца, но досега малцина са били задължени да се върнат на работа. Междувременно, управленският екип на "Джей Пи Моргън" претегля възможността да заработят онези клонове, в които епидемията от COVID-19 затихва. В опит да докажат, че променената конфигурация на работните места е безопасна, членовете на банковите комисии, включително и главният изпълнителен директор Джейми Даймън, са работили в банковите офиси почти през цялото лято, твърди пожелало анонимност лице. При това, въпреки че през март Даймън е претърпял спешна сърдечна операция. Засега официален коментар от банката няма.  

Онези, които се върнат на работа, ще попълват всеки ден въпросници за здравословното си състояние, каквато е и общоприетата практика на Уолстрийт. "Джей Пи Моргън" ще следи температурата, ще осигурява дезинфектанти за ръце и задължително по-голямо разстояние между бюрата. 

Шест месеца след избухването на пандемията работодателите пипат внимателно. "Голдмън Сакс" е съобщил на търговците си на 10 септември, че могат да заработят от октомври на ротационен принцип - в офисите и от домовете си. "Ситигруп" пък е започнала през седмицата да прави проучване на нагласите на служителите си в Ню Йорк, Ню Джърси и Кънектикът, за да прецени дали да ги върне постепенно на работа в тези три щата.  

Facebook logo
Бъдете с нас и във