Банкеръ Weekly

Финансов дневник

ДИМИТРИОС КОНДОС ОГЛАВИ ТЪРГОВСКА БАНКА НА ГЪРЦИЯ

Димитриос Кондос ще бъде новият главен изпълнителен директор на Търговска банка на Гърция (България). Акционерите й избраха Кондос за член на съвета на директорите на 17 юли 2001 година. След като получи сертификат за изпълнителен директор от БНБ, Кондос ще заеме длъжността главен изпълнителен директор на банката. На това място той ще замени подалия оставка Стивън Щраус, който ще движи мащабен проект за развитието на финансовия сектор на Балканския регион под ръководството на Делойт и Туш. Проектът е финансиран от Американската агенция за международно развитие (USAID).
Стивън Щраус управлява Търговска банка на Гърция (България) като главен изпълнителен директор от декември 1999 г., когато Търговска банка на Гърция купи мажоритарния пакет от акции в кредитната институция. Тогава тя се казваше Българска инвестиционна банка - основана през 1994 г. от Пеньо Хаджиев, ЕБВР и няколко български кредитни институции.
Новият главен директор Димитриос Кондос е роден през ноември 1960 г. и е завършил Университета на Пирея, специалност Счетоводство и бизнесадминистрация. Кариерата му е преминала в структурите на Търговска банка на Гърция. От 1997 г. той е главен финансов директор на Търговска банка на Гърция (България). Сега замества Щраус на поста главен изпълнителен директор. Останалите членове на съвета на директорите на банката са председателят Димитриос Франгетис, Спиридон Коскинас, Герасимос Циапара и Димитриос Мосхос.

Facebook logo
Бъдете с нас и във