Банкеръ Weekly

Финансов дневник

Диана Митева получи приза "Буров"

Със стилна церемония, украсена с най-високо институционално присъствие, фондация "Атанас Буров" връчи на 30 януари традиционните си награди за финансов и индустриален мениджмънт за 2013-а. Събитието събра в зала "Триадица" на Гранд хотел "София" финансовия и бизнес елит на България. А приветствени слова поднесоха премиерът на България Пламен Орешарски и управителят на БНБ Иван Искров.


При откриването на церемонията председателят на управителния съвет на фондацията Виолина Маринова припомни, че наградите се присъждат от настоятелите на фондацията. Те избират между мениджъри с безспорна репутация и авторитет в професионалните среди, допринесли както за развитието на компаниите, които управляват, така и за икономиката на държавата.


Наградата за финансов мениджмънт за 2013-а бе присъдена на изпълнителния директор на "Банка ДСК" Диана Митева заради налагането на кредитната институция като предпочитан партньор и лидер по доверие на клиентите. Тя й бе връчена от миналогодишния призьор - главния изпълнителен директор на "Булстрад Виена Иншурънс Груп" Румен Янчев.


Приза за индустриално управление взе Георги Добрев, изпълнителен директор на "ЗММ - Сливен" АД. Предприятието е част от групата на "Индустриален холдинг България" АД. Той бе удостоен с него заради това, че в условията на икономическа криза е запазил стабилността на фирмата, която изнася продукцията си в повече от 80 държави.


В приветствията си пред бизнес елита на България премиерът Пламен Орешарски и управителят на БНБ Иван Искров подчертаха, че банковата система и индустриалният капитал винаги са били тясно свързани. Според тях през следващите години финансовите и производствените компании ще имат по-добри перспективи за развитие и ще бъдат двигатели на икономическия ръст на страната.

Facebook logo
Бъдете с нас и във