Банкеръ Daily

Финансов дневник

Deutsche Bank ще прехвърли активи от Лондон във Франкфурт след Brexit

Deutsche Bank ще прехвърли активи от Лондон във Франкфурт след планираното от Великобритания излизане от Европейския съюз в края на март 2019 г., съобщи Ройтерс.

От ръководството на банката съобщиха, че това ще стане в съответствие с изискванията на британските и европейските регулаторни органи. Така Франкфурт ще стане основен хъб за клиенти за инвестиционно банкиране на Deutsche Bank. 

Deutsche Bank може с течение на времето да изтегли около три четвърти от капитал за приблизително 600 млрд. евро обратно от Лондон във Франкфурт. Един от възможните обмисляни варианти е да се свие финансовият баланс в Лондон, така че той да се окаже по-малък по размер от американските холдингови активи на германската банка, които са за приблизително 145 млрд. долара, съобщи "Файненшъл таймс".

Марк Карни, шеф на британската Централна банка, не за първи път предупреждава за опасностите от некоординиран Брекзит - това е сценарият, при който Великобритания напуска ЕС без споразумение. Карни не се уморява да призовава политиците да организират излизането на Обединеното кралство от ЕС възможно най-гладко. В противен случай британската икономика ще изпадне в шок, заяви Карни в началото на месеца пред парламентарна комисия. И добави, че ако се стигне дотам, това неминуемо ще засегне и потребителите, които ще трябва да се настроят за дългогодишен спад на доходите им, предаде Дойче Веле. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във