Банкеръ Daily

Финансов дневник

Десет нови застрахователи са пожелали да работят у нас

През март в Комисията за финансов надзор (КФН) са получени уведомления от компетентни органи на държави членки на ЕС за намерението на 10 застрахователни дружества от държави членки да извършват застрахователна дейност на територията на България, съобщиха от регулатора. В края на първото тримесечие общо 646 такива фирми са заявили своите планове да работят у нас.
През третия месец на тази година КФН е уведомена от компетентни органи на държави членки на ЕС за плановете на 43 нови застрахователни посредници от държави членки да извършват дейност в България, както и за 2 застрахователни посредници, които са преустановили извършването на дейност. По този начин в края на март общо 2545 такива дружества работят на пазара у нас.
През март КФН не е изпращала уведомления до компетентни органи на държави членки на ЕС за намерението на застрахователни фирми и застрахователни посредници със седалище в България да извършват дейност на тяхна територия. В края на първото тримесечие общият брой на тези дружества съответно е 16 и 44.  

Facebook logo
Бъдете с нас и във