Банкеръ Daily

Финансов дневник

Да се подготвим за киберрисковете

Наръчник по киберсигурност ще представи Ева Майдел във Фейсбук

Какви рискове съществуват за дребния бизнес в онлайн пространството? Кога, как и какви предпазни мерки да се въведат? Откъде може да се намери помощ и финансиране?

Тези и много други въпроси в сферата на киберсигурността ще коментират Георги Шарков – ръководител на лаборатория по киберсигурност в “София Тех Парк”, банкерът Левон Хапарцумян и Ива Ташева – специалист и мениджър във фирма, работеща в сферата на киберсигурността. Това е темата форума „Кибератака: Как да предпазим бизнеса си?“, организиран от българската евродепутатка Ева Майдел, на който ще бъде представен Наръчник по киберсигурност, изготвен специално за българските малки и средни предприятия.

Форумът ще се проведе на 10-ти ноември, сряда, от 11:00 до 12:00 часа. Събитието ще се предава наживо във Фейсбук: https://www.facebook.com/events/948223679100429/

„Смятам, че сигурността и защитата ни онлайн трябва да е също толкова добра колкото и офлайн. Затова заедно с експерти създадохме специално издание за повече защита и киберсигурност за малкия и средния бизнес". Ще представим как един собственик на малка фабрика, квартален магазин или агенция за недвижими имоти може да намери финансиране и помощ за по-високо ниво на киберсигурност.“

Това споделя Ева Майдел в профила си в социалната мрежа Фейсбук. Тя още през септември заяви, че работи усилено в Европейския парламент по промени в Директивата за мрежите и информационните сиситеми (NIS2). Целта е да се заздрави киберсигурността като се въведат по-силни и изпитани практики за защита от атаки, универсални протоколи за реакция при пробиви, еднакви критерии при оценка на риска. Ще има по-ясни и строги изисквания за националните органи, които да следят за предприетите мерки от институциите и компаниите. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във