Банкеръ Daily

Финансов дневник

Да притежаваш електромобил е свобода

С новия „ЕКО автокредит“ от Пощенска банка мечтаният автомобил е на клик разстояние от теб

Да разполагаш със собствен автомобил е преди всичко свобода, а да разполагаш с електромобил е свобода и за природата. Когато обаче ти предстои покупка на такъв, трябва много прецизно да направиш своите избори на всеки етап от процеса по закупуването, за да създадеш именно тази ЕКО свобода. Изборът на ЕКО автомобил и ЕКО финансиране са ключови, за да я постигнеш и да си спестиш куп административни, и регулационни ограничения и разходи в бъдеще.


ЕЛЕКТРОМОБИЛ – НЕ САМО ЕКО, А И РАЗУМЕН ИЗБОР


Вероятно първият въпрос, който трябва да решиш, е какъв автомобил да закупиш. Нов или втора ръка? Бензинов, дизелов, хибриден или електрически модел? Европейските институции вече работят по новите стандарти Евро 7 за бензиновите и дизеловите двигатели, които ще се въведат около 2025 г. Очаква се те да бъдат последните, преди автомобилите с двигатели с вътрешно горене да бъдат спрени от производство. Тези регулации поставят много въпросителни по отношение на данъците, поддръжката и продажбата на един модел с двигател с вътрешно горене в бъдеще. Също така, самият ти вероятно би желал да допринасяш за по-чистия въздух в своя град. Това са поне две причини да избереш електрическо превозно средство. То ще ти даде свободата да шофираш в бъдеще без притеснения от ограничения и без угризения за генерирани вредни емисии.


ЕКО АВТОКРЕДИТ – ФИНАНСИРАНЕ СПЕЦИАЛНО ЗА ЕКО АВТОМОБИЛИ


„Еко автокредит“ е нов кредитен продукт на Пощенска банка, създаден специално за всеки, който избира превозно средство, задвижвано изцяло с електричество. Както електромобилите имат категорични предимства за околната среда, така и този специален кредитен продукт има убедителни преимущества пред другите алтернативи, които се предлагат на пазара. Основните са възможност за 100% финансиране на покупката, дълъг срок на финансиране – до 10 години, който не зависи от възрастта на автомобила, по-малко и по-малки такси. Максималната сума на кредита е 70 000 лв., а минималната – 20 000 лв.


ФИНАНСИРАНЕ, КОЕТО НОСИ МАКСИМАЛНА СВОБОДА


Новият автомобил е преди всичко свобода за собственика си, затова и новият „Еко автокредит“ е създаден да запази максимално твоето усещане за свобода, след като се сдобиеш с желаната кола. Първо, той ти дава финансова свобода. Покрива цялата покупна стойност на автомобила, без да изисква самоучастие и без остатъчна стойност в погасителния план, които са утвърдена практика при финансиране  с финансов лизинг. Срокът за изплащане е много по-дълъг (120 месеца) в сравнение с обичайните 72 месеца, които предлага лизингът. Разполагаш и с възможност за финансиране на всички допълнителни разходи като ремонт, поддръжка, регистрация, застраховки и други. Второ, „Еко автокредит“ те освобождава от редица задължения и ограничения, защото веднага придобиваш собствеността върху автомобила си и например нямаш нужда от пълномощно, за да пътуваш в чужбина. Заедно с това имаш пълната свобода да решаваш къде ще обслужваш, ремонтираш и застраховаш автомобила си.

Сeгa мoжeш дa ce възпoлзвaш oт aтpaĸтивнитe ycлoвия нa Πoщeнcĸa бaнĸa дo 31 oĸтoмвpи 2021 г., ĸaĸтo и oт oвъpдpaфт бeз лиxвa зa цялa гoдинa, пpи пoĸyпĸa нa любимия си мoдeл eлeĸтpoмoбил. Допълнителен бонус е изключително бързото и лесно кандидатстване за „Еко автокредит“. Можеш да заявиш желание за финансиране изцяло дистанционно през сайта на Пощенска банка.

На предстояща конференция на 29 септември 2021 г. (сряда) на Hellenic Business Council България в партньорство с Германо-Българската индустриално-търговска камара в страната, темата за електромобилите ще бъде обсъдена от експерти в областта, както и ще бъдат изведени ползите при кредитирането на този тип решения от представители на Пощенска банка.

Повече информация за новия продукт „ЕКО автокредит“ можеш да откриеш в широката клонова мрежа на Пощенска банка, както и онлайн на www.postbank.bg.

Facebook logo
Бъдете с нас и във