Банкеръ Daily

Финансов дневник

Цветан Василев пред "Форбс": КТБ стана жертва на алчността на българската политическа мафия

Авторитетното списание "Форбс" публикува обширен материал, озаглавен "Фалитът на българската КТБ: Разказът на бившия собственик", в който подробно се описва историята с поставянето на банката в несъстоятелност. Авторката Франсис Копола е разговаряла с бившия собственик Цветан Василев и представя неговата версия за случилото се - http://www.forbes.com/sites/francescoppola/2015/10/05/bulgarias-failed-corpbank-the-former-owners-story/.

"Информациите в България са, че срутването на банката е резултат от скарването между Цветан Василев и медийния олигарх Делян Пеевски. Това обяснение е познато на българите. Олигарсите се карат и малко хора ще пострадат, ми каза мой източник.  Но, когато разговарях с Цветан Василев през август, той ми разказа доста различна история", пише авторката.

"Делян Пеевски е просто един от инструментите, които българската политическа мафия използва, за да рекетира българския бизнес - видимата част на голям айсберг от корупция. Политическата мафия се опитва да представи случилото се с КТБ като личен конфликт между мен и Пеевски, което абсолютно не е вярно. Аз имах конфликт с политическата мафия, управляваща страната и която ме изнудваше и заплашваше много години", казва Цветан Василев пред "Форбс".

"КТБ стана жертва на алчността на българската политическа мафия, която контролира задкулисно повечето държавни институции", категоричен е Василев. Той продължи с невероятна история на корупция и некомпетентност в българските институции.

По-нататък списанието разказва историята на Цветан Василев за срутването на КТБ, започнало през април 2014 г., когато, по думите на банкера, кръгове от ДПС са поискали безвъзмездно да им прехвърли активите на банката. По-нататък подробно е представен разказът на Цветан Василев за случилото се с КТБ и разграбването на активите и, който не се различава съществено от това, което банкерът разкри по-рано през годината и в ексклузивно интервю за "БАНКЕРЪ".

В заключение "Форбс" отбелязва, че най-вероятно никога няма да узнаем истината за КТБ, но версията на Цветан Василев звучи достоверно. "Българската корупция е легендарна и е публична тайна, че политиците и медиите в България се контролират от българската мафия, която не би имала проблеми, ако наистина е решила да срути банката, защото така и е било изгодно", заключава авторитетното списание "Форбс".

 

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във