Банкеръ Daily

Адвокат Христо Ботев:

Цветан Василев мълчи, за да не повлияе на политическата обстановка

Мажоритарният собственик на поставената под специален надзор КТБ Цветан Василев мълчи, за хората, които имат интерес от фалит на банката, за да не повлияе на политическата обстановка в страната и да не създава скандали. Василев е в Белград и в момента няма как да се върне в България, защото заради производството по екстрадицията му, дори да тръгне към страната, на границата ще бъде върнат в Сърбия, обясни пред бТВ неговият адвокат Христо Ботев.

Той все пак разкри, че банкерът е атакуван от най-близките си хора и сравни ситуацията с унищожаването на ордена на тамплиерите, обявявайки че е дошъл момент, в който собственикът на КТБ е имал голямо влияние, много средства и страшно много хора са дължали пари на банката. Според защитника на Василев зад състоянието на банката стоят политически интереси, но не пожела да назове конкретни виновници.

"Всеки говори за участие на Делян Пеевски, но аз не съм видял неговите лични действия в казуса. Той дори не е разпитан като свидетел", подчерта Христо Ботев.

Адвокатът обясни още, че прокуратурата трябва да докаже вината на неговия клиент, а той не е длъжен да доказва, че е невинен. Адвокатът изтъкна версията, че в момента се върви към фалит на банката, защото има желание да се вземат едни активи на занижени цени. Според него това не се прави от организирана група. Ботев припомни, че в началото на пролетта БНБ каза, че това е една стабилна банка и разреши закупуването на "Креди Агрихол", а после изведнъж Централната банка обяви, че тя се е превърнала в пирамида.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във