Банкеръ Daily

Финансов дневник

Credissimo отлага вноските на всички свои клиенти, засегнати от коронавируса

Водещата финтех компания от сектора на небанковото кредитиране Credissimo първа взе решение да подкрепи своите потребители, като промени сроковете по кредитите си в тяхна полза.

"Като неразделна част от финансовия сектор в България, ние от Credissimo осъзнаваме своята ключова роля в подкрепата на широк кръг от хора. Взехме решението да подкрепим своите потребители, като променим сроковете по кредитите си в полза на клиентите, засегнати от кризата от COVID-19", се казва в съобщението на компанията.

Мерките на Credissimo включват отлагане на вноските за всички клиенти, които са засегнати от пандемията, в това число: всеки болен от COVID-19, всеки останал без работа или в неплатен отпуск по време на извънредното положение. Мерките ще бъдат прилагани на базата на предоставяне на документ, удостоверяващ основанието за отлагане на вноските и ще бъдат достъпни за клиентите, които са изплащали редовно кредитите си до въвеждането на извънредното положение.

"В тези дни на изпитания, компанията ясно потвърждава ангажимента си, както към своите клиенти, така и към цялото българско общество, като поема своята част от товара по преодоляване на последствията от COVID-19", посочват от небанковата кредитна институция.

Освен облекченията за клиентите, пряко засегнати от настоящата извънредна ситуация, Credissimo започва благотворителна кампания, в рамките на която дарява сума от всяка платена вноска по кредит, като по този начин фирмата и всеки клиент заедно дават своя принос в подкрепа на борбата с пандемията.

В текущите условия на необходимост от социално дистанциране, единствено бизнес моделът на Credissimo е безопасен - заявяването, одобряването, усвояването на сумите и погасяването на кредитите се осъществява изцяло безконтактно и онлайн, без да се налагат посещения по домовете от консултанти или ходене до офиси, уверяват от финтех компанията.

От Credissimo призовават всички компании, представители на небанковия финансов сектор, да последват примера им, като приложат необходимите мерки в полза на клиентите.

Facebook logo
Бъдете с нас и във