Банкеръ Daily

Финансов дневник

ЦКБ въведе още по-високо ниво на сигурност при онлайн транзакции

Услугата е безплатна и е валидна за всички дебитни и кредитни карти на ЦКБ с международен достъп

Централна кооперативна банка въведе безплатно допълнителна защита при плащания в интернет. Новата функция дава възможност за допълнително удостоверяване на самоличността на картодържателите при онлайн пазаруване чрез въвеждане на поне два независими елемента за потвърждение на идентичността им. По този начин още повече се засилва мониторингът и превенцията срещу опити за измама.

Клиентите на банката, които имат действащи карти, ще получат първоначална статична парола посредством SMS съобщение, на посочен от тях мобилен номер, записан в банковата система на ЦКБ. Кодът съдържа и последните 4 цифри от номера на картата, за която е предназначен. Паролата ще бъде еднократна и ще важи до един месец от получаването й.

При новоиздадени карти клиентите ще получават първоначалната парола чрез ПИН писмо заедно с банковата си карта.

След като първоначалната регистрация е вече извършена, при желание да се върнат отново на клиентската страница, потребителите ще получават динамична парола чрез SMS съобщение.

Всеки клиент, който използва услугата, ще може да извършва онлайн транзакции след въвеждане на получената статична парола (зададена през клиентската страница), както и динамичната парола. 

Повече информация за новата услуга на Централна Кооперативна Банка, която осигурява още по-голяма сигурност при пазаруване в Интернет, може да получите на кратък номер *5050, имейл адрес: [email protected], тел.: 02/9266 500, както и във всеки офис на Централна Кооперативна Банка.

Facebook logo
Бъдете с нас и във