Банкеръ Daily

Финансов дневник

ЦКБ повиши сигурността на пазаруването в интернет

Централна Кооперативна Банка (ЦКБ) вече предлага по-висока защита за пазаруването онлайн чрез своята услуга E-Secure - допълнителна парола за плащания с дебитни и кредитни карти в интернет. Заедно с технологичната компания от глобалнaта платежна индустрия MasterCard банката предлага на клиентите си E-Secure за допълнителна сигурност и по-голямо спокойствие, като услугата се реализира благодарение на технологията MasterCard SecureCode.

Притежателите на карти MasterCard, Debit MasterCard и Maestro, издадени от ЦКБ, включително и картодържателите на безконтактни карти, могат да се регистрират безплатно за услугата E-Secure на банкомат или в клон на ЦКБ и да създадат свой профил с парола за плащания в интернет, която сами избират. Когато пазаруват от сайтове, предлагащи MasterCard SecureCode, потребителите ще бъдат подсетени да въведат своята парола, за да финализират покупката. Те трябва да предоставят своята онлайн парола SecureCode всеки път, когато пазаруват при партниращ интернет търговец. По време на потвърждение на паролата търговецът няма никакъв достъп до нея. По този начин плащанията в интернет са максимално защитени и потребителите могат да пазаруват с по-голямо спокойствие.

Новите безконтактни карти Debit MasterCard PayPass™ от ЦКБ са изключително подходящи за всеки, който иска да пазарува лесно и сигурно навсякъде. С тези карти може да се плаща в интернет във всички сайтове, които приемат карти MasterCard, и да се ползват с услугата E-Secure.

"Пазаруването в интернет става все по-популярно за българските потребители и броят на сайтовете за интернет търговия в страната и чужбина се увеличава непрестанно. От друга страна, нарастването на популярността на пазаруването в интернет води и до някои въпроси, свързани с риска при онлайн плащанията", каза Георги Константинов, изпълнителен директор на ЦКБ АД. "Услугата на ЦКБ E-Secure с MasterCard SecureCode не само повишава сигурността на покупките в интернет, но и предлага бърз, удобен и лесен начин за още по-положителното изживяване на нашите клиенти, което е изключително важно."

"Предложението на Централна Кооперативна Банка, което включва MasterCard SecureCode, ще предостави на клиентите допълнителен слой защита, когато пазаруват онлайн", коментира Артур Туремка, генерален мениджър за Балканите, MasterCard.

"Резултатите от нашето последно изследване MasterIndex България 2014 показват, че 57% от активните картодържатели в България правят плащания в интернет, което е значително увеличение от 20% в сравнение с резултатите от началото на 2013 г., и се радвам, че заедно с ЦКБ можем да им предложим възможност за плащане, която ще подобри пазаруването в интернет".

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във