Банкеръ Daily

Финансов дневник

Четири града излизат на протести за отварянето на КТБ

Вложители в Корпоративна търговска банка излизат на нови протести в София, Пловдив, Варна и Бургас. Този път демонстрациите ще се проведат в петък от 18 часа.

В София и Пловдив недоволните граждани ще се съберат пред сградите на БНБ. Варненци пък ще се протестират пред общината в града, а в Бургас мястото на протеста все още не е уточнено.

"Всички ние искаме КТБ и ТБ "Виктория" да отворят незабавно! Нека компетентните органи съставят ефективен план за оздравяване, който ще удовлетвори вложителите и едновременно с това банката ще продължи да функционира нормално", обясняват организаторите на протестите. Те изтъкват, че никой не желае да предприеме действия по съставяне на конкретен план и смятат, че след 5-ти октомври ще е твърде късно.

Вложителите предупреждават, че ще протестират, докато молбите им не бъдат чути и не се предприемат незабавни действия.

Това са поредните демонстрации на недоволни от затварянето на КТБ граждани. На поредица от протести в големите градове в страната те обявиха конкретните си искания за незабавно отваряне на банката и дъщерното и дружество ТБ "Виктория", както и компетентните органи да съставят план за ефективно оздравяване на КТБ.
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във