Банкеръ Weekly

Финансов дневник

Четири банки се борят за вписванията

Четири кредитни институции се състезават в процедурата за обслужваща банка на Агенцията по вписванията, съобщиха от ведомството.Оферти са подали пет банки: СИБАНК, ПИБ, Инвестбанк, "Токуда банк" и Общинска банка. Предложението на СИБАНК не е допуснато до разглеждане защото не са представени всички изисквани документи.


Резултатът от процедурата е представен на Министерството на правосъдието, чака се одобрение и от финансовото министерство.


Сега обслужваща банка на агенцията е "Токуда банк". Договорът с нея беше подписан през 2010 г. за срок от една година, но после бе удължен с анекс.


В скоро време Агенцията по вписванията ще обяви търг за отдаване под наем на помещение за банков офис в сградата на ул."Елисавета Багряна"в София. Ето защо клонът на "Токуда банк" в сградата не работи от известно време. Банката е отворила "външен" клон в непосредствена близост на същата улица. Това създава известно неудобство на клиентите, но от агенцията обещават, че ще е временно.


Закриването на банковия офис в агенцията се е наложило заради факта, че от 2013 г. собственик на сградата е Агенцията по вписванията. В случая законът забранява отдаването на помещения без търг на частни дружества.

Facebook logo
Бъдете с нас и във