Банкеръ Weekly

Финансов дневник

Честити награди! И умната!

В навечерието на банкерския празник  вестник  "БАНКЕРЪ" раздаде за 24-и път наградите "Банкер на годината".

На наградените - честито!  На останалите - успех догодина!

Но на предмостието на четвъртвековния юбилей на уважавания приз нахлуват някои мисли.

Националният седмичник за финанси, икономика и политика разгърна крила, за да покрие тези три сфери. Решихме, че не бива да разкъсваме естествените връзки между тези ключови области и да затръшваме вратата, ако на нея почука някакъв небанкерски проблем. От друга страна - стремим се погледът отгоре да е орлов - да не ни се губят детайлите.

Опитваме се да бъдем посланици на добрите практики в отношенията между финансовата, стопанската и политическата власт.

Когато пък стане дума за кривици - казваме ги направо. Нямаме чадъри над главите си от каквото и да е естество. Това ни помага да сме справедливо критични. Без да ни извиват ръцете политици, да ни запушват устата олигарси, да ни подритват синдикалисти...

Затова читателите ни харесват, а банкерите в частност са ревностни към "техния" вестник. Н-о-о, ако работят в разрез с обществения интерес, ще вадим жилото си. Честните отношения диктуват нашите честни думи.

Времената обаче са трудни. Заливат ни "партенки", модерно наречени "фалшиви новини". Борим се и със системите за е-общуване, които ни бият по скорост, но не и по аналитичност. Ние не предлагаме бързо засищане с информация, а вкусни ястия, които се приготвят по-бавно, консумират се с мерак и оставят дълъг послевкус.

Движението ни напред е с ясни цели. Ние смиламе проблеми, превръщайки ги в писана история. Затова е нужен ресурс. Без подкрепата на банки, институции и фирми изпълнението на мисията ни се затруднява. Едва ли има банкер или шеф на успяваща фирма, който да не може да жертва пари колкото за една официална вечеря в името на сътрудничеството с вестника. Когато това отношение се промени, ще добием допълнителна сигурност, че пътят, по който вървим  - встрани от опростачването и дебелокожието, е правилният.

Разберете - или ни подкрепяте, или ви залива неграмотността, пошлостта и откровената безвкусица!

От такъв тип информация ли се нуждаете?

Facebook logo
Бъдете с нас и във