Банкеръ Daily

Финансов дневник

Чавдар Златев е новият изпълнителен директор на ПИБ

Чавдар Георгиев Златев е вписан като член на Управителния съвет и изпълнителен директор на „Първа инвестиционна банка“ АД, съобщиха от кредитната институция. Решението е вписано в Търговския регистър днес. Той заема длъжността главен директор "Корпоративно банкиране" (CCBO).

Чавдар Златев се присъединява към екипа на Първа инвестиционна банка през 2004 г. като главен специалист в дирекция "Кредитиране на МСП". Скоро след това е повишен в заместник-директор на дирекцията. От 2006 г. до 2009 г. работи като управител на клон "Витоша" на Първа инвестиционна банка. Впоследствие е назначен за заместник-директор на дирекция "Клонова мрежа" и през 2010 г. е повишен в директор на дирекцията. През 2011 г. е назначен за директор на дирекция "Корпоративно банкиране". Участвал е в разработването и внедряването на редица банкови продукти.

Той има магистърска степен по "Макроикономика" от Университета за национално и световно стопанство в София. Специализирал е в Bank of Ireland кредитни продукти и практики, както и в Banco Popolare di Verona съвременни банкови практики.

Освен позицията си в банката, Златев е също така член на Управителния съвет на Първа инвестиционна банка - Албания и член на съвета на директорите на "FiHealth Застраховане".

Fibank приключва миналата година с 85 млн. лв. печалба на неконсолидирана основа. Портфейлът от кредити и вземания се повишава до 5.06 млрд. лв., а акцията на банката отбелязва ръст от 69% през 2017-а.

Facebook logo
Бъдете с нас и във