Банкеръ Weekly

Финансов дневник

Централна кооперативна банка с инициатива в полза на безконтактното плащане с карти

Банката издава безконтактни карти с 0% лихва за първите четири месеца

Централната кооперативна банка стартира своя инициатива, с която насърчава използването на безконтактни кредитни и дебитни карти. До 15 февруари 2017 г. всички новоиздадени безконтактни кредитни карти MasterCard са с 0% лихва през първите четири месеца. След  изтичане на промоционалния период лихвеният процент продължава да бъде изключително изгоден -  14 % при картите MasterCard Standard и 10% при картите MasterCard Gold и е с дълъг гратисен период - до 60 дни при покупки.

Инициативата  на ЦКБ е един от многото коледни подаръци за клиентите на банката. С нея ЦКБ продължава политиката си да търси и предлага най-удобните начини за управление финансите на клиентите. Едно от големите преимущества на безконтактните карти се крие в това, че човек държи пластиката в ръка през целия процес на плащането, без да я дава на търговеца. Самата транзакция е много бърза, лесна и удобна.

Подвеждащи са твърденията, че картодържателят може да плати от разстояние, без да разбере - пластиката трябва да се доближи много близо до ПОС терминала, за да се извърши плащане, а при всяка транзакция устройството издава звуков и светлинен сигнал. По този начин всеки притежател на безконтактна карта е наясно, когато използва пластиката. За още по-голяма сигурност ЦКБ предлага и услугата за лична финансова отчетност SMS детектив - клиентът получава SMS в момента на плащане или при теглене на пари в брой с картата.

До момента над 260 000 са активните безконтактни MasterCard карти, издадени от ЦКБ. Те се приемат от 32 млн. обекта по цял свят - банкомати и POS терминали при търговци.

Facebook logo
Бъдете с нас и във