Банкеръ Daily

Финансов дневник

Цената на биткойна с нов исторически максимум - 22 148 долара

Биткойнът поскъпна с 3.7%, като в своя пик достигна до 22 148 долара, което е нов исторически максимум.

В течение на търговската сесия най-популярната криптовалута падна до 21 859 долара.

Вчера  биткойнът поскъпна за пръв път в историята си над психологическа бариера от 20 000 долара. Добовяйки над 6% към стойността си, криптовалутата достигна своя рекорден връх около 20 790 долара.

Сред причините за растежа на цената на биткойна анализаторите отбелязват потенциала за бързи и големи печалби и очакванията, че криптовалутите ще станат широко разпространено средство за плащане.

В рамките на тази година, след известен период на относителен спад, основната дигитална валута поскъпва с над 170% благодарение на интерес за покупки.  Някои инвеститори пък гледат на биткойнът като на потенциално убежище за инвестиции предвид поевтиняването на златото през последните месеци.

Освен това тласък за поскъпването на биткойна, който беше създаден през 2009 г., дава и факта, че все повече  централни банки започват да оценяват възможността за въвеждане на собствени цифрови валути и платформи за разплащане.

Концепцията за биткойна беше публикувана през ноември 2008 година. Стремителният ръст на популярността на криптовалутата е в последните години. Емисия на тази криптовалута е ограничена, и вече е "добита" по-голямата част от биткойните.

Facebook logo
Бъдете с нас и във