Банкеръ Daily

Финансов дневник

БУЛСТРАД за четвърта година помогна на хората в нужда

Повече от 80 души от Булстрад Виена Иншурънс Груп и Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп се включиха в общ Ден на социалната активност за компаниите от Групата Булстрад. Техни партньори бяха Фондация „Помощ за благотворителността в България”, Българската хранителна банка и националната мрежа БАЛИЗ.

Доброволци от двете компании в София и Пловдив събраха и сортираха над 1500 кг. храна по инициатива на Хранителната банка. С тях ще бъдат осигурени 4500 хранения на хора в нужда. Събраната с помощта на доброволците храна, Българска хранителна банка предоставя за подпомагане на различни групи нуждаещи се хора - от деца, лишени от родителски грижи, с увреждания или от крайно бедни семейства, до самотно живеещи възрастни хора с ниски доходи. В Пловдив например събраните храни са предоставени за подпомагане на деца и млади хора, за които се грижат в комплекса за социални услуги "Олга Скобелева".

В останалите пет града – Бургас, Варна, Плевен, Русе (Сливо поле) и Стара Загора, в които служителите на двете компании положиха доброволен труд, са закупени и раздадени над 310 килограма храна. Подготвените от доброволците хранителни пакети с трайни продукти бяха раздадени на общо 183 семейства.

Във Варна доброволците от Булстрад и Булстрад Живот работиха с подкрепата на екипа на сдружението за подкрепа на лица с умствени затруднения. Заедно изработиха красиви картички за новогодишните празници и раздадоха пакети с хранителни продукти, с които подпомогнаха 39 семейства на хора с увреждания.

В Бургас представителите на двете компании също рисуваха картички, с които сдружение „Св. Иван Рилски” може да поздрави приятелите си, а и да предложи на коледни базари. Пакети с храни получиха всичките посетители на Дневния център за хора с умствена изостаналост в града.

Служителите на компаниите от Групата Булстрад в Русе работиха като доброволци в Дневния център за деца и младежи с ментални увреждания в Сливо поле. С подкрепата на Сдружение "РАЛИЗ-БАЛИЗ” те изработиха и връчиха 15 хранителни пакети за младежите, които посещават центъра. Освен това работиха заедно картини с техниката "декупаж".

В Плевен доброволците раздадоха 45 хранителни пакети на семейства с помощта на сдружение БАЛИЗ –Плевен и изработиха изящни коледни поздравителни картички.

В Стара Загора участниците от двeте компании доведоха и своите деца, които рисуваха и правиха картички заедно с децата с увреждания, с подкрепата на сдружение „ФИЛАДЕЛФИЯ 2002”. Те раздадоха закупените хранителни продукти на 44 семейства и получиха покана за коледното парти в младежки дом в Стара Загора.

Подпомагането и участието в социални инициативи е традиция не само за Групата Булстрад, но и за компаниите от Виена Иншурънс Груп, като цяло.

Facebook logo
Бъдете с нас и във