Банкеръ Weekly

Финансов дневник

БУЛМАР И МУУР СТИВЪНС ОБЕДИНИХА УСИЛИЯ НА СЧЕТОВОДНИЯ ФРОНТ

За българските фирми успехът на международния пазар задължително минава през съюзяването с голяма западна компания. Тази простичка истина явно е добре разбрана от шефовете на българското дружество за консултантски и счетоводни услуги БулМар, което навръх десетата година от създаването си обяви, че се обединява с британската счетоводна и консултантска фирма Муур Стивънс, чиято бизнес история е стогодишна.
Дружеството ще работи на българския пазар под фирмата Муур Стивънс БулМар и както заяви изпълнителният му директор Емил Попов, ще се опита за няколко години да стане най-голямата компания за счетоводни и консултантски услуги. Е, това ще е доста трудна задача, като се има предвид, че в този бизнес у нас доминират лидерите на международния пазар - Кей Пи Ем Джи, Прайс Уотърхаус Купърс и Ърст енд Янг. Попов обаче се похвали, че за десет години управляваното от него дружество е показало, че може да бъде първо в много отношения.
Ние първи от счетоводните фирми в страната получихме сертификат за качество ИСО 9000, първи изградихме професионален учебен център за подготовка на кадри. След това станахме партньор на една от най-големите счетоводни и консултантски компании Муур Стивънс и сега се превръщаме в неразделна част от нея, каза Емил Попов.
Увереността му, че ще успее да направи от Муур Стивънс БулМар водеща компания в консултантския и счетоводния бизнес, се подхранва и от факта, че наскоро фирмата успя да привлече екипа от одитори на Прайс Уотърхаус Купърс начело със Стефан Ненов. Това ще позволи на Муур Стивънс БулМар да се конкурира успешно с международните компании на пазара за одиторски услуги и да привлече за свои клиенти големи фирми, банки и застрахователни дружества в страната.

Facebook logo
Бъдете с нас и във