Банкеръ Daily

Финансов дневник

Българин е начело на единствения европейски Експертен център на AIG

Българин оглави единствения европейски Експертен център на глобалния застрахователен лидер AIG, който се намира в София, съобщиха от компанията.

Теодор Атанасов е новият управител на Центъра и работи в него от създаването му преди близо пет години. Той поема най-високия пост от американката Кристина Лукас, която ръководеше екипа в продължение на две години. Днес в Експертния център на AIG в София работят близо 500 висококвалифицирани български експерти по най-високите международни стандарти в областта на застраховането и обслужват клиентите на компанията в повече от 11 европейски страни.

Като управител Теодор Атанасов ще отговаря за цялостната оперативна и бизнес ефективност на Експертния център и предоставянето на най-висок клас услуги от страната ни на клиентите на AIG в Европа. Той притежава солиден опит в областта на финансовите и застрахователни услуги и задълбочени познания, които ще допринесат за оптимизирането на бизнес процесите, утвърждаването на културата на непрекъснато усъвършенстване и принос към водещата международна бизнес практика на AIG от българския екип.

По повод новата си позиция Теодор Атанасов казва: "За мен е изключителна привилегия да ръководя Експертния център в Европа на застраховател от такъв мащаб какъвто е AIG, който през тази година също така отбелязва 100 години от създаването си. Вярвам, че присъствието на AIG в България ще продължи да подпомага талантливите български специалисти да развиват кариерите си в застрахователния сектор."

Преди да се присъедини към Експертния център, Атанасов заема редица ръководни постове в областта на управлението на риска и съответствието с регулациите в българските представителства на международни банки и финансови компании. Той притежава магистърска степен по бизнес администрация от Нов български университет и бакалавърска степен от Американския университет в България.

В края на октомври Експертният център на AIG в София беше отличен като "Най-добър работодател на годината в аутсорсинг сектора" на церемония, организирана от Career Show Awards. Теодор Атанасов прие престижната награда от името на екипа на Центъра. Деветнадесет експерти от различни сфери оцениха участниците в общо двадесет категории.

Експертният център спечели още една награда - трето място в категорията "Най-добра стратегия за вътрешни комуникации". Това отличие е признание за усилията на комуникационния екип, който запознава всички служители с най-новите и най-важни събития, случващи се в Центъра, чрез специализирани уеб приложения и ежеседмични бюлетини.

Facebook logo
Бъдете с нас и във