Банкеръ Weekly

Финансов дневник

БЪЛГАРИЯ ИНВЕСТ УЛЕСНЯВА ПЛАЩАНИЯТА НА СМЕТКИ ПО ТЕЛЕФОНА

Клиентите на България Инвест, които имат дебитни карти, могат от 1 май 2001 г. да нареждат плащания на сметките си по телефон. Картодържателите на банката ще могат да правят това чрез специално създадената за целта електронна система ePayVoice (иПейВойс). България инвест осигурява регистрация на клиента в системата, чрез която той ще може да се плащат ток, парно отопление, телефон, вода, кабелни оператори, както и да прави доброволни вноски за пенсия и по застраховки.
За да използва системата, клиентът трябва да има цифров телефон или GSM. Освен лични сметки клиентите на банката ще могат да плащат и сметки на свои близки и приятели.
При сключване на договора България Инвест предоставя на клиента осемцифрен потребителски код за регистрация в системата. Когато реши да я ползва, той набира своя код след съответно запитване от оператора и му се предоставя автоматично генериран 4-цифрен секретен код.
Засега ТБ България инвест ще предлага услугата само за клиентите, живеещи на територията на София-град, тъй като операторът на системата Датамакс ООД засега има сключени договори единствено със столичните поделения на всички тези фирми.

Facebook logo
Бъдете с нас и във