Банкеръ Weekly

Финансов дневник

БУЛБАНК E С НОВА СТРУКТУРА НА УПРАВЛЕНИЕ

Както обеща Луиджи Лавалио, изпълнителен директор и временно изпълняващ длъжността председателят на управителния съвет на БУЛБАНК, от 31 януари 2001 г. банката вече има нова структура на управление. Според него тя трябва да създаде условия, при които кредитната институция да удовлетвори всички изисквания на своите клиенти и в същото време да запази лидерските си позиции на българския пазар.
Председателското място в управителния съвет на БУЛБАНК засега остава празно, но на прякото подчинение на председателя е директорът на дирекция Вътрешен контрол, оглавявана от Христо Чамов. Пред заместник-председателя Луиджи Лавалио пък ще се отчита Александър Пръвчев, който управлява дирекцията за икономически проучвания и връзки с обществеността.
Димитър Атанасов запазва досегашните си функции като изпълнителен директор и член на управителния съвет, но пряко ще отговаря за дирекция Логистика. Другият член на управителния съвет на кредитната институция Станислав Георгиев ще ръководи дирекцията Планиране и анализ. Калинка Кирова пък е директор на дирекция Ликвидност и капиталови пазари. Следващият член на управителния съвет на БУЛБАНК Кирил Стефанов е и директор на дирекция Кредитен риск.
Следва т. нар. Бизнеслиния, от която надолу управленската йерархия търпи по-тясна специализация - обособени са пет дирекции в зависимост от вида на клиентите, които ще обслужват. Така например директор на Ключови клиенти, към които се отнасят Министерството на финансите, НОИ и др., е Кирил Калинов, член и на УС на БУЛБАНК. Марин Маринов пък ще ръководи дирекция Корпоративно банкиране. Досега Маринов е бил шеф на клона на БУЛБАНК в Русе. Доскорошният изпълнителен директор на Райфайзенбанк (България) Момчил Андреев поема ръководството на клоновата мрежа на банката. Шефът на видинския клон на БУЛБАНК Любомир Пунчев пък вече ще ръководи банкирането на дребно. Дирекцията Операции и информационни технологии ще бъде под управленската палка на Петър Калинов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във