Банкеръ Daily

Финансов дневник

БСК прие оставката на Виолина Маринова

"Приемаме личните и професионални аргументи на г-жа Виолина Маринова да се оттегли от управлението на камарата и изразяваме съжаление, че с нея ни разделя въпрос, по който постигнаха обединение всички национални синдикални и работодателски организации". Това се посочва в позицията на Българската стопанска камара (БСК) относно решението на главния изпълнителен директор на Банка ДСК Виолина Маринова да напусне управителния съвет на БСК.

Стопанската камара отчита огромната роля на г-жа Маринова за развитието на банковия сектор у нас и признава с респект професионалната експертиза, личната й компетентност, включително и като успешен мениджър, се казва още в изявлението.

Ръководството на БСК изразява увереност, че въпреки различията по управлението на банковата система, г-жа Маринова ще остане партньор на работодателската организация в  интерес на предприемачите и трайните решения за просперитета на обществото ни.

От БСК припомнят, че камарата вече месеци наред прави целенасочени опити да възстанови доверието в банковата система, като предлага решения за спасяването на банковата група КТБ.

Заедно с останалите работодателски и синдикални организации, БСК създаде Експертен консултативен съвет, който да даде решения за възстановяване на доверието в банковата система.


Направени бяха множество опити за диалог с БНБ по въпросите за състоянието на КТБ, включително и на експертно ниво. За съжаление, до момента е налице бойкот на опитите за намиране на общо решение, което да е в полза на гражданите, бизнеса и в защита на финансовата стабилност на страната ни.


Facebook logo
Бъдете с нас и във