Банкеръ Weekly

Финансов дневник

Братя Домусчиеви взеха 100% от "Хювефарма"

Дружеството "Адванс Пропъртис“ ООД, контролирано от семейство Домусчиеви, изкупи дела от 36.6% на "Рохатин груп" (TRG) във фармацевтичната компания "Хювефарма" АД. Софийската фирма се занимава с разработването, производството и продажбата на ветеринарномедицински продукти и хранителни добавки, както и на някои основни съставки, използвани в продукти за хуманната медицина. А в резултат на тази сделка семейното инвестиционно дружество си върна едноличния контрол. "Рохатин груп" ни бяха сериозен партньор и ние сме благодарни за техния принос в бързото глобално развитие и растеж на компанията, коментира сделката Домусчиев, президент на "Хювефарма". "Радваме се, че "Адванс Пропъртис" отново притежава 100% от акционерния капитал и продължава да подкрепя дружеството в постигането на нови стратегии за растеж."

"Хювефарма" АД, основано през 2000 г. от семейство Домусчиеви, оперира в целия свят, като 99% от продукцията се продава извън България в над 95 държави. В продуктовата номенклатура на компанията са хранителни добавки, ензими и ветеринарни продукти за животни, както и активни съставки за лекарствени продукти за хуманната медицина. Тя е основен акционер в предприятието "Биовет" АД в Пещера, в което притежава 82.36% от капитала.

"Адванс Пропъртис" ООД е инвестиционно холдингово дружество, основано и контролирано от българските предприемачи Кирил и Георги Домусчиеви. То притежава стратегически дялови участия в диверсифицирано портфолио от компании. Сред инвестициите му се включват и 70% дялово участие в Параходство "Български морски флот" АД, "Българска корабна компания" и други фирми в областта на пристанищните услуги, недвижимите имоти, логистиката и производството. "Хювефарма" е и спонсор на футболния отбор на Домусчиеви – "Лудогорец".

 

 

Снимка

И:\Евгени Натов\Huvefarm_Domus4iev.jpg

Кирил Домусчиев (вдясно) и Собхи Хатем.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във