Банкеръ Daily

Финансов дневник

Борисов обеща 6 % икономически ръст

Независимо, че сме от различни политически семейства, подкрепяме не само с присъствието си, а и с ясната отговорност, че би могло да се направи много още за бизнеса по плана „Юнкер“. Обединението на всички наши хора в различни институции, от нас може да бъде само аплодирано. Независимо, че в кампанията имаше твърдения от наши опоненти, че не сме усвоили нищо по плана „Юнкер“. Втори сме след Естония. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на конференция на тема: „Резултати и добри практики от изпълнението на Европейския фонд за стратегически инвестиции (ЕФСИ, план Юнкер)“.

"Имаме редкия шанс и с председателството на Съвета на ЕС, и с подкрепата на Юнкер, още повече да улесним бизнеса и да го направим по-гъвкав. Следващата година ще минем 4,5-6%. От 1 септември ще изпълним ангажимента за повишение на заплатите на българския учител. Трябва да се съсредоточим върху две неща – образование, това е най-важното, за да бъдем конкурентоспособни", заяви Борисов, цитиран от БНТ..

Според него важно условие е и свързаността на Балканите, на регионите.

"Нямаме нито магистрали, нито жп линии с нашите съседи. Сега направихме с Турция, работим със Сърбия, Гърция. Надяваме се да направим свързаност и между Българи и Македония“, каза още Бойко Борисов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във